divendres, 24 d’agost del 2018

Dia 18. Muyuna Lodge (dia 2)

Dimarts, 21 d'Agost de 2018

Hola a tothom!

Avui hem dormit com feia temps que no ho fèiem... quins llits més còmodes (a part de la son que portàvem, és clar!). De fet, sort que el Pablo ha sentit el despertador i ens ha despertat perquè ni el Jordi ni jo l'hem sentit! a les 6:00 ja ens sonava el despertador, en aquest país es matina molt!

Així doncs, ens hem vestit, ens hem posat les botes d'aigua i cap a esmorzar! un cop esmorzats, a les 7:15 ja ens esperava l'Alberto per a portar-nos a fer la primera excursió del dia, juntament amb la familia de Castelló. Així doncs, hem anat a la barca per agafar un camí nou al que encara no havíem anat i hem pogut veure gavilans "polleros", "moneros" i pescadors, garces reials, tuki-tuki (o també els hi diuen ocell "Jesús" perquè són tan petits que poden caminar sobre les plantes que suren a l'aigua), ocells "martindiaz" (o ocells "polis" com els hem batejat nosaltres, perquè mantenen a ratlla a altres ocells tot i que siguin més grans que ells), micos diürns i també 3 caimans! són molt curiosos els caimans perquè només tenen el caparronet fora de l'aigua i la resta del cos el tenen a dins. I una vegada més ens ha sorprès la facilitat que té l'Alberto de trobar tot tipus de bitxos a la selva, quan nosaltres només fem que veure branques i fulles... passem per un lloc i diu "mira, allà a la punta de la branca esquerra d'aquell arbre hi ha no sé quin animal" i et quedes amb la boca oberta... al·lucinant, de debò. I a meitat de recorregut més o menys de l'excursió ens ha començat a ploure... i quan portàvem 3/4s més o menys ens ha començat a caure el diluvi a sobre! menys mal que anàvem preparats amb les capelines i les botes d'aigua, jo no m'he mullat gens! no podem dir que estem a la selva si no ens plou, no? jejeje.





Hem tornat a les cabanes, hem anat a dinar i hem fet migdiada fins a la següent activitat... anar a pescar piranyes! així doncs, ens hem dirigit l'Alberto i nosaltres tres cap a la barca i hem arribat a un lloc on l'Alberto ens ha dit que hi havia un munt de piranyes, ens ha fet una explicació ràpida de com posar l'esquer (carn de pollastre) i com cridar les piranyes (picant amb la pròpia canya a l'aigua per moure-la), i endavant, canyes a l'aigua! l'Alberto desseguida ha tret un parell de peixos Òscar super grans i una piranya que ha tirat a l'aigua per ser molt petita. Ha començat a netejar els peixos (per cert, us he dit que el que pesquéssim seria el nostre sopar???) i a ajudar-nos a pescar bé. I de sobte el Pablo ha tret una piranya!! però era petita i l'han tornat a l'aigua. Ens hem estat una estoneta i el còmput ha estat:
Pablo: 2 piranyes blanques (una de les quals era més gran i serà pel sopar) i un peixet petit (cap a l'aigua també)
Edurne: 1 piranya vermella i un peixet petit (els dos massa petits i han acabat a l'aigua)
Jordi: 1 peixet petit que ha tornat a l'aigua
Però bueno, no podem dir que no haguem pescat res no?














Després de la pesca l'Alberto ens ha portat al seu poble, San Juan de Yuyuna, on viu ell amb part de la seva familia. En total al poble són un centenar de persones més o menys, la grandíssima majoria són nens. Al poble tenen una escola bressol, una escola de primària i secundària, un bar, una església, un camp de futbol, les cases i una cabana de vigilància. Ens ha explicat que hi ha gent que entra furtivament a caçar micos o a fer coses que no haurien de fer i llavors tene n la casa de vigilància des d'on poden veure qui entra i qui surt i portar un control. D'aquesta manera poden preservar flora i fauna de la zona.








Quan ha marxàvem, ha passat una cosa molt curiosa... a l'intentar entrar la barca dins del moll per tal de que poguéssim pujar bé, una de les canyes de pescar que estaven una mica sortides de la barca s'ha trencat contra la barana i l'Alberto l'ha agafat per arreglar-la. A l'agafar la part que estava trencada ha vist que quedava un tros de pollastre enganxat a l'ham i per donar de menjar a les piranyes l'ha ficat a l'aigua amb l'ham i tot, desseguida han començat a picar i al treure l'ham havia pescat un peix d'uns 40cm!! amb la canya trencada i sense voler-ho! jejejeje.


Quan ja ens hem assegut a la barca el Pablo li ha demanat a l'Alberto de poder anar a veure la posta de sol, que ahir no van poder veure i ens hi ha portat. Estava una mica núvol però els colors eren molt bonics!


Després de la posta de sol hem anat a sopar i allà estaven els peixos de la pesca!! el Pablo s'ha menjat la piranya que havia pescat només i al Jordi li he posat una mica del peix Òscar per a que el tastés, però per molt que he insistit, cap dels dos en volia més... així que m'he fet un grandíssim festín!!

A les 7:45 teníem la última activitat del dia, anar a veure (i agafar) caimans. En aquí ens han ajuntat amb un grup que ha arribat avui, dues parelles catalanes i una parella madrilenya, així doncs, els 9 més els dos guies (el seu i el nostre) ens hem dirigit cap a la barca i au, a intentar veure caimans! com ho fan? porten un focus molt potent amb el qual van apuntant a les voreres del riu i els troben perquè es veuen dos punts brillants vermells que són els ullets. Ens han preguntat si volíem que els agafessin per ensenyar-nos-els de prop, perquè hi ha gent que només volen veure els ulls i ja està. Nosaltres els hi hem preguntat si els caimans patien al ser agafats, si els hi feien mal, i ens han dit que no, que no patissim, que els agafen amb les mans. Així que tothom ha estat d'acord en que si podien, n'agafessin un. Només sortir de l'embarque n'hi havia un però a l'apropar-se s'ha ficat cap endins. N'hem vist varis (bé, els ulls vermells) però a l'apropar-nos se'ns ficaven tots cap a l'aigua. De sobte, l'Alberto ha fet una senyal i entre les fulles hi havia un capibara!!!! i el tio super tranquil, li hem pogut fer un munt de fotos i semblava que posés i tot... molt bonic!

Hem continuat navegant i finalment, han vist un caimà que han pogut agafar! s'apropa la barca sense el motor i quan estan molt a prop fan un moviment ràpid de la mà per agafar-los del coll (per evitar que pugui mossegar). Ens l'ha tret i l'hem pogut veure de molt a prop! Ens ha ensenyat les seves parts, les potes, els ulls... molt interessant tot plegat. I després, per tornar-lo a l'aigua, l'han posat a sobre d'un rem i el rem l'han apropat a l'aigua. I el tio (era un mascle) semblava que estava bé amb nosaltres que no es volia tirar a l'aigua! però després s'ho ha repensat i ha baixat, i hem vist com marxava tranquil·lament, amb molta parsimònia. 






Una curiositat del camí ha estat que hi ha molts peixos dragón al riu i els hi espanta una mica el soroll del motor de la barca, així que a vegades es tornen una mica bojos, van saltant cap a la barca i se senten cops al metall. Doncs en un d'aquests salts un li ha donat al Pablo al braç!! ha saltat contra la barca amb tant d'impuls que li ha arribat a ell al braç, xocat i tornant a l'aigua... quin susto s'ha emportat!

I ja tornant a les cabanes ha saltat una granoteta petita dins de la barca i ha estat la nostra gran distracció, fent-li un book de fotos! L'hem tornat a l'aigua, hem tornat a les cabanes i tots a dormir!!! ha estat un dia intens avui!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada