divendres, 24 d’agost del 2018

Dia 10. Cuzco (Ciudad)

Dilluns 13 d'agost de 2018

Hem arribat a les 04:30 del matí a la terminal de Cruz del Sur de Cuzco després de dormir a l'autobús i hem agafat un taxi fins al nostre hostal, el Labrador. Patíem una mica perquè no sabíem què faríem després de deixar les maletes a l'hostal i sent tan d'hora que segurament no hi hauria res obert a aquelles hores... però quina ha estat la nostra sorpresa que quan hem entrat en Carlos, que és el que treballa a l'hostal de nit, ens ha dit que la nostra habitació estava lliure i que si volíem hi podíem entrar ja... fantàstic!!! així doncs... a dormir falta gent! hem dormit unes 3 horetes i després ens hem fet una dutxa que ens ha sentat genial! així doncs, ja estàvem preparats per visitar Cuzco amb tota l'energia!

Ens hem dirigit a la plaça d'armes de la ciutat tot i passant per tot de carrers empedrats preciosos, de moment ens estava agradant molt tot el que vèiem! sobretot els balcons que tenen gravats en fusta molt bonics. En uns 10 minuts hem arribat a la plaça d'armes i no podíem deixar d'obrir la boca mirant a tot arreu! la catedral, l'església de la companyia de jesús, la capilla de nostra senyora de Loreto... i fins i tot la font que hi ha al centre de la plaça amb un Inca. Tot li dóna un aire molt bonic a tota la plaça! també hem entrat a una antiga capella jesuita on ara es pot trobar un centre d'artesania amb coses molt interessants. 








Sortint de la capilla hem donat una altra volta per la plaça i hem anat al Museu Inca on hem pogut veure tot d'objectes inques i pre-inques en sales separades per temàtiques: cultures de la costa, de l'altiplà, climes del perú, llegendes inques, ceràmica, tèxtil, agricultura, ramaraderia, arquitectura i cosmologia, tot molt interessant.




En sortir del museu hem recorregut els carrers del voltant i hem acabat dinant a un restaurant amb un menú per 15 soles (es barato per ser zona turística). I en acabar hem seguit voltant pel centre colonical de Cuzco: Iglesia de la Merced, Mercado de San Pedro, plaza e iglesia de San Francisco de Asís y de Santa Clara y, no podía faltar... la famosa piedra de doce lados, uno de los ejemplos del trabajo inca en piedra y que forma uno de los muchos cimientos incas de edificios coloniales (los españoles se dedicaron a usar todos los templos y palacios incas para sus propias iglesias y edificios.
















La tarde la dedicamos en ir a la agencia que nos organiza el Camino Inca, conocer y tener una reunión con Cristian, nuestro guía y, para nuestra desgracia, tener que perder casi 2 h buscando cajeros para poder sacar todo el pago en efectivo... porque a pesar de ser una buena cantidad... no aceptaban tarjetas de ningún tipo!!
Por suerte no hay mal que por bien no venga, y tras este tropiezo hemos conocido a Richard, un taxista que nos ha caído simpático y que nos llevará mañana a ver los yacimientos arqueológicos que hay alrededor de la ciudad: Pisaq, Ollaantaytambo y Moray.
Volvemos con Richard a la plaza de armas y paramos en un restaurante en la subida a san cristobal. La subida es bastante empinada y nos cuesta subir, pero al final vale la pena para disfrutar de las vistas de toda la ciudad de noche e iluminada.




Eso eso... la comida no nos ha sentado muy bien y toda esta noche nos toca hacer turnos en el water... :(

P.D. Este post ha sido escrito mitad por Edurne, mitad por Pablo... a ver si averiguáis desde donde...

2 comentaris:

  1. Com mola l'estàtua Inca!!!

    Per cert, no se suposava que era hivern? Com us veig en màniga curta em despista una mica....

    PD: Claríssimament en Pablo ha escrit tota la primera part i Edurne els 2 últims paràgrafs comentant-nos la freqüència en les deposicions xDDD

    ResponElimina
  2. És hivern però... una mica de mentida! jejejejeje.

    PD... emmmmm... no xD

    ResponElimina