divendres, 24 d’agost del 2018

Consells per fer el Camino Inca


Sortim una mica de lo habitual en aquest blog per donar uns quants consells que creiem que poden ser útils si algú de vosaltres vol fer alguna vegada el Camino Inca... jo en el seu moment vaig buscar informació però a part de la informació de les agències em va ser difícil trobar coses de gent que l'hagués fet... així doncs, m'agradaria fer un recull d'alguns consells que crec que us poden venir bé abans de ficar-vos en aquesta gran aventura que és el Camino Inca:

1. La primera de totes és... planegeu el vostre viatge amb molta anticipació! cada dia només poden ingressar al Camino 500 persones, comptant guies i portejadors. Nosaltres erem 3 persones i portàvem 6 amb nosaltres, així que imagineu-vos quina pot arribar a ser la ratio. Hi havia grups més grans, potser de 10 persones i portaven unes 12-15 persones, entre guies i portejadors. Això vol dir que de turistes en poden passar uns 150-200 al dia. Això és un número molt baix, la qual cosa fa que les places s'omplin desseguida, sobretot si es viatgen els mesos de juliol-agost. Per a que us en feu una idea, nosaltres el volíem fer a l'agost i vam reservar el Camino al desembre de l'any passat. Gent que ens hem anat trobant durant el viatge i que volien reservar-lo cap al febrer-març ja no van trobar places. Així doncs, mireu-ho amb molt de temps.

2. Si teniu pensat fer el Camino Inca amb nens, penseu-vos-ho, i molt, si estan preparats. No és un camí fàcil i menys per nens. Si són nens que estan super acostumats a caminar per la muntanya, a pujar i baixar durant moltes hores, llavors endavant. La única nena que hem vist al Camino, que devia tenir uns 10 anys, es va passar 4 dies plorant. Sempre que la vèiem feia molta peneta, plorava i no parava de dir que no podia, que estava cansada i que volia marxar. Al final el va acabar, però és que quan estàs allà a dins no pots tirar enrere, has d'acabar-lo sí o sí, i a partir d'un punt no hi ha ni cavalls ni res que a males puguis pagar molts diners per a que et treguin d'allà. No es pot. Has de tirar endavant i acabar-lo. Jo no portaria a nens més petits de 13-14 anys, però com deia abans, això també depèn de l'entrenament que tingui cada nen/a.

3. És imprescindible, sí o sí, fer servir bastons per caminar. Nosaltres anàvem molt campetxanos i ni ho havíem pensat (és el que té que tres frikis decideixin fer exercici... que no tenen ni idea XD ) i el Cristian, el nostre guia ens ho va dir. Es poden comprar pals de fusta a Ollantaytambo per 7 sols cadascún (uns 2€) i la veritat és que són els 12€ millors invertits de la història... no només per ajudar-te en les pujades sino també en les baixades, que són completament irregulars i de segur que sense els pals ens hauríem anat a terra més d'una vegada, cosa que no va passar en cap moment. De la resta de turistes, per a que us en feu una idea, el 85-90% d'ells en portaven, tant metàlics (han de tenir la punta de goma, sino no te'ls deixen entrar) com de fusta.

4. S'ha de tenir un mínim d'entrenament. Nosaltres tenim molt poquet entrenament els 3 i l'hem acabat però si abans d'anar-hi pots estar uns mesos entrenant una mica, molt millor. Encara que sigui anar al castell de Montjuïc caminant o a Collserola a perdre's per allà. Nosaltres no ho vam fer i ho hem notat... jejejeje.

5. No s'ha de ser gaire escrupulós amb el tema dels banys. No us mentirem, els banys durant el Camino Inca estan molt bruts. Els banys estan als campaments: un a l'inici des d'on es comença a caminar (si estàs al segon, tercer o quart dia és el campament on s'ha dormit), un al mig de cada etapa i un al campament final on es dorm. Tots estan més o menys bruts, així doncs no s'ha de ser gaire escrupulós. I nosaltres portàvem paper de bany a les motxilles, us asseguro que ens va salvar més d'una i més de dues vegades.

6.  Només hi ha dutxes a l'últim campament, el del tercer dia, però només hi ha aigua freda. Si tens valor, endavant. Sino, t'hauràs d'esperar a arribar al teu hotel després.

7. S'ha de portar el mínim de roba possible per a que no pesi la motxilla, tot el pes que es porti de més és pes que han de suportar les cames i l'esquena. Ara bé, al menys nosaltres que hem anat a l'agost, has de portar una mica de tot perquè tant pot fer fred com calor. Així doncs nosaltres portàvem una jaqueta, una dessuadora, un parell de pantalons llargs, alguna samarreta de màniga curta, roba interior, un gorro pel sol, un gorro pel fred, una braga i guants. Començàvem el dia amb fred i portant roba i a mesura que anàvem caminant anàvem treient-nos roba per després anar posant-la de nou.
Per qualsevol cosa podeu contactar amb nosaltres que us intentarem ajudar en tot el que puguem! la veritat és que és una experiència que s'ha de viure, és molt, molt bonica!!

8. Per la nit fa fred, un dels dies vam arribar a 2 graus i feia molta rasca... porteu-vos un sac de fred i que abrigui! i si cal, dormiu amb força roba posada, sino us calarà el fred, que és el que em va passar a mi, sobretot el segon dia... tot i que el nostre guia m'havia deixat una manteta i tot!

I molts d'ànims!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada